Kisakuulumiset

Talvikausi 2015 on päättynyt ja Peugeot 206 on saatu hyvään säätöön. Paras sijoitus tuli Kiparilta, 2-veto yleiskilpailun 1. Alkutalvella oli ongelmia pidon saamiseksi ja tuntuikin, että asfaltti on ainut elementti iso moottoriselle autolle. Autoa saatiin kehitettyä ja lopputulos oli hyvä. Kierrosten rajoitin oli särkynyt jossakin vaiheessa ja mm. Kivesvaaran sprintissä moottori ei pyörinyt kuin 7000 rpm. Sieltä tuli reilu voitto, mutta mikä olisi ollut aikaparannus, jos vikaa ei olisi ollut? 

Nyt asennetaan autoon Hewlandin 6-vaihteinen sekventaali vaihteisto ja harvempi perävälitys. Samalla sytytyksestä pannaan huolehtimaan Hestec ja kierrosten rajoitin ongelma poistuu samalla. Huhtikuun loppupuolella pääsen testailemaan asfalttia. Toukokuun alkupuolella olisi tarkoitus ajaa ensimmäinen sprint asfaltilla Oulussa.

Peogeot 206 SS projekti

2014 loppuun mennessä olisi tarkoitus saada valmiiksi pikku projekti, Peugeot 206, sprinttiin ja crossiin tarkoitettu kilpuri. Moottori on Volvon EVO 3.0 litrainen, alumiinikantinen, nelisylinterinen ja Mikunin luistin kaasuttimilla. Moottorin jatkona on Volvon suorakytkentä vaihteisto SF-billet ja Volvon iso perä SF-lukolla. Taka-akselin linkki on kopioitu Fredrik Tigerin M3: sta ja iskunvaimentimien yläpään sijainti takana poikkeaa normaalista. Saa nähdä, viekö nämä ratkaisut "syteen vai saveen". 

Edessä on 3-säätöiset Öhlinsit ja takana Reigerit. Alatukivarret edessä on säädettävät ja uniball nivelillä. Jarrut ovat edessä Alconin satulalla ja levyllä.

15.11.2014 ollaan kuvien kuusi ja eteenpäin tilanteessa. Jarrut/letkut on valmiina, ilmanotto jäähdyytäjälle ok. Vaihteistossa ja perässä on öljyt, joten moottorin käynnistysvaihe on jo lähellä. Teknisesti vain vesiputket puuttu ja joitain pieniä sähkötöitä. Tänään ajattelin aamusta mm. sorvata tukivarsiin uusia, tiukempisovitteisia uniballnivelen heloja, niin se helpottaa huoltotoimia pyöränkulmien säätämisessä. Korissa olevat reiät peitän ohuilla alumiinilätkillä ja liimatiivistemassalla, niin ei pölise hytissä niin paljon.

Kuvassa viisi odottelee 11 mm läpipultatut jäärata renkaat pakkasia ja jäiden tuloa.

testikuvaus    11 mm läpipultatut jäärata renkaat  

 

Rallicross kausi 2013

Kaudella 2013 ei tullut mainittavaa menestystä. Rallicrossin Supercar SM-sarjan 7. sija oli ongelmat huomioon ottaen ihan ok. Volvo C30 moottoripuolella oli monenlaista pikku ongelmaa. Auto ei jaksanut lähteä viivalta, kun hukkaportin sähköisen ohjauksen ilmansuodatin osoittautui menneen tukkoon. Se puoli kun tuntui tulleen kuntoon, niin yleinen voiman puute vaivasi. Penkissä käynti kertoi, että 100 nm ja 60 heppaa oli koko alueelta hukassa. Kauden jälkeen kone aukaistiin ja imuventtilin välykset oli muutamassa sylinterissä nollassa ja pakonokka oli ajoitettu väärin. Viimeisessä kisassa auto tuntui takavetoiselta ja renkaat sulikin alle. Keskilukko oli alkanut luistaa. Eli yhtään kilpailua ei päässyt ajamaan terveellä pelillä. Nyt ko. ongelmat on poistettu ja muutamia pikku parannuksiakin on tehty. Nyt 2014 tullaan niin kuin ennen vanhaan. (jos tullaan) 

Vuosi 2014 meni kynsiä terotellessa. Peugeotin testit aloitellaan joulukuussa ja alku vuonna 2015 käydään kilvoittelemaan.